Ik versta onder liefde

Ik versta onder liefde

Ik versta onder liefde, een boek waarin liefde de revue passeert aan de hand van Huub´s belangrijkste inspiratiebronnen.

Ik versta onder liefde: de duizenden nuances van vriendelijkheid en vriendschap, van hartstocht en hoofsheid, van bedachtzame eerbied en mededogen, waarmee mensen elkaar bejegenen. Ik versta onder liefde ook de wijsheid en de wetenschap, fantasie en volharding, waarmee de aarde wordt opgebouwd, steeds weer, tegen alle afbraak in.

Aldus Huub Oosterhuis in dit bevlogen essay, waarin al zijn grote inspiratiebronnen de revue passeren: de bijbel, Nietzsche (‘God is dood’), Marx, Johan Huizinga, en dichters als Marsman (‘bezield verband’) en Lucebert (‘Neem mijn lied als uw hart’). Dat hij in 1933 geboren werd, in het jaar dat Hitler aan de macht kwam en ‘de weg naar Auschwitz werd geplaveid’, werkt tot op vandaag door in zijn ‘bijbels’ protest tegen discriminatie van minderheden en hardvochtig vreemdelingenbeleid. ‘Die oorlog gaat een leven mee. Wat je gezien hebt, heb je voorgoed gezien.’

Het boek is hier te bestellen voor 12,50 euro.

Uitgeverij: Ten Have
Verschijningsdatum: 30 november 2017
Taal: Nederlands
Pagina’s: 128
ISBN: 9789025961206