Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

mei 2019

Trijntje & Huub Oosterhuis in de Oostkerk te Middelburg

12 mei @ 15:30

12 mei 2019 - Middelburg. Alweer een half jaar geleden gaf Trijntje Oosterhuis een bijzonder en éénmalig concert ter gelegenheid van de 85e verjaardag van haar vader Huub Oosterhuis in een uitverkocht Carré. Op zondag 12 mei 2019 om 15.30 gaan Trijntje en Huub dit nog eens dunnetjes overdoen, ditmaal in de Oostkerk te Middelburg. Ook hier zal Trijntje de door hem geschreven liedjes zingen. Huub Oosterhuis zal tussen de liedjes door worden geïnterviewd.

Meer weten »

Ekklesia Meet(s) Berlage – in gesprek met Huub Oosterhuis

22 mei @ 20:00

22 mei 2019 - Amsterdam. "Moedig voorwaarts.....maar waarheen?" Aan de hand van videofragmenten gaat Bart-Jan van Gaart in gesprek met Huub Oosterhuis over zijn leven, zijn werk en zijn visie op de toekomst van religie en spiritualiteit.

Meer weten »

september 2019

Boom aan levend water – Tien psalmen en een requiem

15 september @ 19:00
St. Bavokerk Haarlem,
Antoine Oomen

15 september 2015 - Haarlem. Het programma van deze avond bestaat uit composities van Antoine Oomen op teksten van Huub Oosterhuis door het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek, met medewerking van Roland Aalbers, piano en Heleen Oomen, klarinet.

Meer weten »

Nieuwsbrief – Na de zomer

20 september @ 08:00 - 17:00

De nieuwste editie van de nieuwsbrief is uit. Lees hem hier op het web. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer weten »

oktober 2019

Boom aan levend water – Tien psalmen en een requiem

6 oktober @ 15:00
St. Elisabethkapel Arnhem,
Antoine Oomen

6 oktober 2019 -Arnhem. Het programma van deze avond bestaat uit composities van Antoine Oomen op teksten van Huub Oosterhuis door het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek, met medewerking van Roland Aalbers, piano en Heleen Oomen, klarinet.

Meer weten »

Lieddag Ekklesia

19 oktober @ 10:30 - 17:00
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566
Amsterdam,
+ Google Maps

19 oktober 2019 - Amsterdam. De ekklesia zet de traditie van Amsterdamse lieddagen voort… het is om kennis te maken met nieuwe composities op gedichten van Huub Oosterhuis en daarnaast ook wat klassiekers op te delven. Deze editie onder leiding van Mark Walter en Charlie Bo Meijering – en gemodereerd door Mirjam Rigterink (respectievelijk dirigent, pianist en voorganger in de Ekklesia Amsterdam). Voor kerkkoren en hun dirigenten, koorcommissies, fans van de liederen van Huub Oosterhuis en iedereen die graag mee…

Meer weten »

november 2019

Nieuwsbrief – Gefeliciteerd Huub!

1 november

Wij feliciteren Huub Oosterhuis! Precies vandaag viert hij zijn 86ste verjaardag. Lees hier de nieuwsbrief die verscheen op Huubs 86e verjaardag. Nooit meer een editie missen? Schrijf je hier in voor een gratis abonnement op de nieuwsbrief. Foto: Huub Oosterhuis op 27 oktober 1982. Fotograaf : Antonisse, Marcel / Anefo. Bron: Wikipedia.

Meer weten »

Boom aan levend water – Tien psalmen en een requiem

3 november @ 16:00
Johanneskerk, Leersum
Antoine Oomen

3 november 2019 – Johanneskerk Leersum.
Het programma van deze avond bestaat uit composities van Antoine Oomen op teksten van Huub Oosterhuis door het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek, met medewerking van Roland Aalbers, piano en Heleen Oomen, klarinet.

Meer weten »

Een samenzang-liedprogramma

9 november @ 16:00
Blaisantkerk, Blaisantvest 37
Gent, België
Huub Oosterhuis

9 november 2019 - De Blaisanterie, Gent. Een samenzang-liedprogramma van de bekende Nederlandse dichter-theoloog o.l.v. Bernard De Cock, met toespraak door Huub Oosterhuis. Georganiseerd door Dominicus Gent. Liedboek en drankje achteraf is inbegrepen in de prijs. Tickets reserveren : Antoinette van Mossevelde, rekeningnummer: BE 98 0001 0704 8893 met vermelding 'naam+Oosterhuis'. De kaarten (op naam) liggen dan klaar aan de kassa op 9 november. Welkom op deze inspirerende namiddag .

Meer weten »

De Zachte Krachten: 150 jaar Henriette Roland Holst

24 november @ 20:00
De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102
Amsterdam,
Henriette Roland Holst

24 november 2019 - Amsterdam. De zachte krachten zullen zeker winnen’: Henriette Roland Holst, Nederlandse dichteres en socialiste die leefde van 1869 tot 1952, wist het al – poëzie overwint alles. Ter ere van haar 150e geboortejaar organiseert Stichting Feest der Poëzie in het najaar 2019 verschillende avonden rondom haar leven en werk, zo ook deze Amsterdamse editie. Op deze avond presenteren zij een nieuwe bloemlezing uit haar werk, De zachte krachten zullen zeker winnen van Uitgeverij HetMoet, samengesteld door…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen