Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hij is van ver en dichtbij: Twintig Psalmen en Liederen. Boekpresentatie & Concert

26 januari 2020 @ 16:30 - 18:30

26 januari 2020 –

In dit concert zal het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek twintig nieuwe psalmen en liederen, met muziek van Antoine Oomen en op teksten van Huub Oosterhuis ten gehore brengen, met begeleiding van Roland Aalbers, pianist. Ook zal Huub Oosterhuis aanwezig te zijn om het eerste exemplaar van zijn dit jaar opnieuw uitgebrachte bundel “Groningen” uit te reiken aan Marten van Dijken, die zijn gedicht vertaalde in het Gronings.

“Groningen was het begin
van de wereld, de zuivere
springende zee kwam hier
tot bedaren (..)”
Dit is de beginregel van de gedichtencyclus ‘Groningen’, die Huub Oosterhuis bijna 60 jaar geleden schreef toen hij daar woonde en studeerde. Vanwege de aardbevingen brengt Oosterhuis de bundel opnieuw uit maar nu in een tweetalige versie, in het Nederlands en in het Gronings. De bundel zal te koop zijn in de Martinikerk na afloop, waarvan de opbrengst zal gaan naar de gedupeerden van de aardbevingen in Groningen. Huub Oosterhuis zal ook exemplaren signeren. Informatie hierover volgt op de facebook en website van www.uitgeverijhetmoet.nl.
De deuren gaan open vanaf 16:00. Toegang is gratis, maar er zal een collecte na afloop zijn. Reserveren is niet mogelijk

Gegevens

Datum:
26 januari 2020
Tijd:
16:30 - 18:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Uitgeverij HetMoet
E-mail:
info@uitgeverijhetmoet.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3
Groningen, Nederland
+ Google Maps