Vasten & opstaan

Vasten & Opstaan

Vasten en opstaan
Vasten en opstaan

Dit is het eerste in een nieuwe serie werkboeken met materiaal voor liturgie en prediking, ontstaan in de Amsterdamse Studentenekklesia, verbreed en verbreid door Stichting Leerhuis en Liturgie (1980-2011) en thans beheerd door het Nieuwe Liefde Leerhuis. Het is een samenwerking van alle schrijvers verbonden aan de Stichting, en er staan teksten in van o.a. Huub Oosterhuis, Kees Kok, Alex van Heusden, Rochus Zuurmond en Piet Hoogeveen.

Het ‘eigen geluid’ – de taal en theologie – van dit materiaal is gevonden en hervonden in een grondige omgang met de bijbel als oerboek van alle liturgie, vooral de omgang met de Joodse Schrift. Bij dat eigen geluid hoort bovendien een wijze van Schriftuitleg die uitdrukkelijk rekening houdt met de sociaal-politieke context waarin heel de bijbel is ontstaan, en met de implicaties daarvan voor de wereldbeschouwing van de hedendaagse ekklesia.

-Liturgie-historische inleidingen
-Schriftuitleg
-Psalmteksten
-Liedsuggesties
-Lieduitleg

De verschillende onderdelen zijn, zonder poging tot volledigheid, losjes geplaatst in het kader van de actuele rooms-katholieke liturgische werkelijkheid van Aswoensdag tot Paasmorgen, waar ook veel protestante gemeenten zich voor hun eredienst op orienteren. Zo hopen de schrijver dat dit werkboek professionele en lekenvoorgangers in liturgie en eredienst zal helpen bij het zoeken naar inspirerende vormen van liturgie en Schriftuitleg.

Bestel dit boek hier. Bekijk hier ook het tweede deel.

Uitgeverij: Stichting de Nieuwe Liefde
Publicatiedatum: 2014
Pagina’s: 126
ISBN: 9789082175905