Boek van mijn leven

Boek van mijn leven

Boek van mijn leven

Een keuze uit het eigen oeuvre in de serie ‘Gewogen woorden’.

In een wereld die voortdurend verandert, proberen opvallend veel mensen de zin van hun bestaan opnieuw te formuleren. Ze zouden zich hierbij kunnen oriƫnteren aan het gedachtegoed van bepaalde auteurs, maar vaak komen ze aan de lectuur van hun (veelal omvangrijke) boeken niet toe.
Tegen deze achtergrond is de serie Gewogen woorden geconcipieerd. Het gaat om boeken die korte, kenmerkende teksten bieden uit het werk van bekende, richtinggevende auteurs. Teksten die te denken geven als het de grote, existentiĆ«le thema’s betreft.

Na Liefde ziet met eigen ogen van Jos Brink volgt nu Boek van mijn leven van Huub Oosterhuis. Een collage teksten die typerend zijn voor het zo rijke oeuvre van deze auteur. Teksten die een verademing zijn in een tijd van vervlakking, apathie, zelfgenoegzaamheid en mensen Godonterende clichƩs.
Huub Oosterhuis is thuis in de westerse cultuur; niet minder thuis is hij in de wereld van de liturgie; Ć©n Oosterhuis weet wat taal is. Dat laatste kwalificeert hem nog het meest en het is als taalman dat hij zowel de cultuur als de liturgie heeft verrijkt met een reeks onvergetelijke teksten. Liederen, gebeden, gedichten en ook proza-teksten, die steeds weer verhelderen, zin geven, toekomst openen. Bevrijdende taal – taal die even visionair is als reĆ«el, even reĆ«el als visionair.
Boek van mijn leven bevat een door de auteur zelf gemaakte keuze uit zijn totale werk. Een veelzeggend signalement van een van onze belangrijkste schrijvers.

Bestel dit boek hier.

Uitgever: Kok
Publicatiedatum: 1 januari 2000
Paginaā€™s: 110
ISBN: 9789024287550