Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boek presentatie Een weg van dagen

21 januari 2018 @ 11:00 - 13:00

– 21 januari 2018 –
Huub Oosterhuis heeft als dichter en theoloog een bepalende invloed gehad op de naoorlogse liturgievernieuwing in Nederland. Zijn werk is in theologisch en liturgisch opzicht vernieuwend, omvat verschillende genres en kenmerkt zich door een grote sociale betrokkenheid en maatschappelijk engagement.
Uit de grote hoeveelheid teksten die Oosterhuis de afgelopen vijftig jaar schreef, stelde filosofe en schrijfster Elte Rauch een verrassende selectie samen. Teksten over liefde en vriendschap, over mystiek en openbaring, over taal en traditie. Deze selectie, gebundeld onder de titel ‘Een weg van dagen’, verscheen op de valreep van 2017 bij uitgeverij Van Gennep. Op deze zondagmorgen wordt ‘Een weg van dagen’ gepresenteerd in aanwezigheid van Huub Oosterhuis.
Na een korte inleiding over de totstandkoming van de bundel en het belang van eigentijdse levensbeschouwelijke en liturgische taal, gaat de samensteller in gesprek met Huub Oosterhuis mede aan de hand van ingezonden vragen van het publiek.
De muzikale omlijsting van deze ochtend is in handen van pianist Bernd Brackman. Na afloop kunt u het boek aanschaffen bij de boekentafel en laten signeren. Ook de recent verschenen dichtbundel ‘Die wij denken’ van Huub Oosterhuis is dan verkrijgbaar.
Het is vanaf nu hier te koop voor 24,99 euro.

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Amsterdam, 1011 LX Nederland
+ Google Maps