Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van Huub Oosterhuis gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van Huub Oosterhuis. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Vreemdeling in Nederland

Vreemdelingen horen in iedere samenleving tot de kwetsbaarste groepen. Ver van huis en haard moeten zij zich maar zien te redden zonder veel aanspraak te kunnen maken op rechten. De Nieuwe Liefde - initiatief van Huub Oosterhuis - wil aandacht blijven vragen voor de problematiek waar deze mensen mee te maken hebben en netwerken smeden tussen mensen die zich hun lot aantrekken.

Goed idee voor de IND
Eefje Blankevoort en Els van Driel onderzoeken in opdracht van De Nieuwe Liefde het Nederlandse asielbeleid. Leidende vraag is: moet en kan het anders? In een serie artikelen voor het Nederlands Dagblad die zomer en najaar 2012 werd gepubliceerd, beschrijven zij wat voor dilemma's de uitvoering van ons asielbeleid met zich meebrengt. Op Oneworld.nl hielden ze een blog bij met persoonlijke verhalen van asielzoekers in Nederland: Berichten uit Vreemdland.
Op Facebook roepen ze op om met ideeën te komen voor ons asielbeleid. Wat kan en moet anders of beter? En hoe dan? Heeft u een goed idee voor de IND? Ga naar deze Facebookpagina »